Hoe slaag je voor je rijexamen?

We noemen een aantal praktijkexamen rijbewijs B tips voor je op! Je hebt waarschijnlijk een aantal vragen, zoals: hoe slaag ik voor mijn rijexamen?

hoe in 1 keer slagen rijexamen, hoe lang duurt het afrijden en etc. Wij geven je alle informatie hierover.

Zorg voor een goede voorbereiding

Goede voorbereiding doe je door aandachtig te luisteren naar de feedback van je rijinstructeur. Vaak wordt een rijlespakket aangeraden. Bij onze rijschool Groningen helpen we je graag verder

Maak het niet te groot

Je rijbewijs halen is uiteraard een groot moment, maar tijdens het afrijden auto kun je snel klaar zijn. Dit is verschillend per examinator; een rit duurt gemiddeld 35 minuten. In totaal duurt het echter 55 minuten.

Verwacht niet foutloos te rijden

Iedereen maakt fouten, ook ervaren bestuurders. De examinator verwacht niet dat je geheel foutloos zult rijden mits je geen groot gevaar bent voor het verkeer. Rijd zelfbewust en besluitvaardig.

Kijkgedrag tips voor het rijexamen

Neem de tijd om verkeerssituaties te bekijken door in alle spiegels te kijken. Doe dit constant; liever te veel dan te weinig om niemand over het hoofd te zien.

Veelgestelde vragen over het praktijkexamen

Hoeveel mensen slagen in 1 keer voor praktijkexamen?

Gemiddeld genomen slaagt 52% in 1 keer. Wij hebben een zeer hoge slagingspercentage om jou in de 52% te laten belanden

Hoe haal ik mijn rijbewijs?

Neem de tips goed door en nog belangrijker; luister naar de adviezen van jouw rijinstructeur. Onze ervaren rijinstructeurs zijn gespecialiseerd in het geven van persoonlijke feedback om je zo optimaal voorbereid te laten afrijden.

Hoe lang duurt afrijden?

In totaal 55 minuten.

Wat moet je weten over de auto bij praktijkexamen?

Als voorbereiding op de rit stelt de examinator enkele vragen over de auto. Denk aan het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.

..Met deze essentiele tips komt het zeker goed. Wij bereiden je optimaal voor en mocht je meer praktijkexamen rijbewijs B tips willen ontvangen, vraag hier dan gerust naar via de email. We staan ook klaar voor overige vragen m.b.t. afrijden auto, rijbewijs B examen en alle andere vragen die je mogelijk hebt over je rijopleiding Groningen bij Autorijschool Centra.

Plan een proefles in

Meer informatie over praktijk

Meer informatie over spoedcursus