Rijlessen

Je eerste rijles begint met een kennismaking met de auto en het technische gedeelte van het rijden: sturen, schakelen, veilig wegrijden en stoppen. Je kan meerdere rijlessen en/of blokuren (2 rijlessen van 1 uur) per week afspreken. In de volgende lessen maak je kennis met de voorrangsregels, rotondes en het in- en uitvoegen van de snelweg. En niet te vergeten de bijzondere manoeuvres: stoppen, parkeren, omkeren en de hellingproef. Tot slot oefenen we de routes die ook bij de examens worden afgenomen. Tijdens het examen rijd je dus op een bekende route.

Tussentijdse toets

Na driekwart van je rijopleiding kun je een Tussentijdse Toets (T.T.T) afleggen. De toets verloopt zoals een echt examen met een examinator. Aan het eind van de rit neemt de examinator de rit met je door en geeft advies over wat goed is gegaan en wat beter kan en moet. Dezelfde bekende examinator krijg je ook bij het praktijkexamen waardoor je een beter gevoel krijgt. Als je de bijzondere manoeuvres goed en veilig uitvoert, krijg je hiervoor vrijstelling bij je eerste examen. Uit statistiek is gebleken dat kandidaten die een T.T.T. afleggen, hun kansen verhoogd hebben met 40 tot 60 % om in een keer te slagen.

Het examen

Het praktijkexamen duurt 55 minuten. Dit begint altijd met een uitleg van de examinator aan zijn of haar tafel. Na de uitleg en de controle van de papieren wordt er een zogenoemde ogentest gedaan. Dit houdt in dat je een kenteken moet kunnen lezen vanaf ongeveer 25 meter. Dan wordt de verlichting van de auto gecontroleerd en daarna volgen er een aantal technische vragen over de auto. Dan begint het rijden. Tijdens het rijden worden alle examenonderdelen getoetst. Gedurende de rit moet je 2 bijzondere manoeuvres doen, tenzij je hier een vrijstelling voor hebt door je Tussentijdse toets.

Mocht je zakken voor je examen en heb je een T.T.T. aangeschaft, dan krijg je van ons een gratis herexamen op onze kosten.

Pakketten

Wij hebben wisselende aanbiedingen. Houd voor de laatste aanbiedingen onze website goed in de gaten. Bij Autorijschool Centra heb je geen onverwachte kosten achteraf. Je weet altijd waar je aan toe bent! Daarnaast betaal je niet extra voor een spoedcursus.