Tips voor proefles


Voorbereiding

Het is niet verplicht om je theorie binnen te hebben voordat je begint, maar het is fijn als je de basis van de voorrangsregels onder de knie hebt. Zorg er verder voor dat je goed uitgerust bent, gegeten en dronken hebt en dat je comfortabele schoenen en kleding aan hebt. Wij raden aan om schoenen met een ”dunnere” zool aan te trekken (i.p.v. bijv. creepers), zodat je de pedalen goed kan aanvoelen. Natuurlijk laten wij dit verder geheel aan jou over. Het doel van de proefles is een voorproefje van allerlei verkeerssituaties en het aanvoelen van de auto.


Vertrouw op je rijinstructeur

Na jullie kennismaking is het tijd om aan de slag te gaan. Je gaat achter het stuur zitten. De rijinstructeur neemt alles met je door. Geen zorgen, je hoeft niet alles te onthouden. Je rijinstructeur begeleidt jou tijdens het rijden via zijn eigen pedalen. Een gevaarlijke verkeerssituatie zal je niet tegenkomen: de rijinstructeur anticipeert op tijd en stuurt wanneer nodig bij.


Vragen

Tijdens de proefles kan jouw rijinstructeur alle vragen beantwoorden. Schrijf ze evt. vooraf op, zodat je dit niet vergeet. Wil je gelijk je vragen stellen en staat het niet tussen de FAQ? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via centra@live.nl of appen naar 0626598775.

Plan een gratis proefles in