Archives: Faq

Faq information pages.

Ik heb faal- of rijangst

Heb je last van faalangst of bezit je je rijbewijs al, maar durf je de weg niet (meer) goed op? Dan kunnen wij je daarbij helpen. In overleg kan de rijinstructeur in je eigen auto meerijden. Door deze aanvullende rijlessen kun je je angst overwinnen. Bij faalangst zonder rijbewijs zijn onze rijinstructeurs gespecialiseerd om jou met een kalm en veilig gevoel je achter het stuur te laten zitten.

Is de proefles echt gratis?

De proefles is gratis wanneer je besluit een pakket bij ons af te nemen. Bij het niet afnemen van rijlessen bedraagt dit 30,-.

Moet ik alles in 1 keer betalen?

Bij de meeste rijscholen moet je alles in 1 keer betalen. Lukt dat niet, dan moet je wachten en haal je pas veel later je rijbewijs. Bij Centra kun je voor een vast bedrag per maand je rijbewijs halen of zelfs per rijles. We doen niet moeilijk over de betaling: je start nu en haalt snel je rijbewijs. Goed geregeld toch?

Word ik thuis opgehaald?

Je wordt overal binnen Groningen opgehaald zoals je huis. Maar je mag ook een andere locatie kiezen!

Hoeveel lessen heb ik nodig?

De meeste leerlingen kiezen voor pakket 3. Snelle leerlingen zijn bij ons geslaagd na 20 uren, maar dit is uitzonderlijk. Het gemiddelde is 30 rijlessen om klaargestoomd te zijn voor je praktijkexamen. Het landelijke gemiddelde ligt op 45 lesuren. Je kan ook overleggen over andere opties of een spoedcursus nemen. Bij twijfel raden wij je aan om een proefles te nemen. Bij de proefles kun je samen met je rijinstructeur een inschatting maken over het aantal lessen dat je nodig hebt.

Wanneer kan ik afrijden?

Je kan binnen 5, 7 of 10 dagen al je rijbewijs halen via een spoedcursus. Op je eigen tempo kan natuurlijk ook.

In wat voor auto krijg ik les?

Wij rijden in een comfortabele Volkswagen Polo 6 BlueMotion. Fun fact: een Volkswagen Polo is de meest gekochte auto na het behalen van een rijbewijs bij jongeren.

Rijd ik in een vaste auto met een vaste instructeur?

Ja! Je rijdt altijd in dezelfde auto met dezelfde rijinstructeur. Op die manier hoef je niet elke keer een andere auto te leren kennen, zodat jij comfortabel achter het stuur zit. Daarnaast kent je rijinstructeur je goed en daardoor ook je eventuele verbeterpunten bij het rijden.