Hoe bereid ik mij goed voor op een proefles?

Een eerste les kan best spannend zijn. Maar een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij op je volle gemak achter het stuur zal zitten.

Rijlessen Groningen


Voorbereiding

Het is niet verplicht om je theorie binnen te hebben voordat je begint, maar het is fijn als je de basis van de voorrangsregels onder de knie hebt. Zorg er verder voor dat je goed uitgerust bent, gegeten en dronken hebt en dat je comfortabele schoenen en kleding aan hebt. Wij raden aan om schoenen met een ”dunnere” zool aan te trekken (i.p.v. bijv. creepers), zodat je de pedalen goed kan aanvoelen. Natuurlijk laten wij dit verder geheel aan jou over.

Vertrouw op je rijinstructeur

Na jullie kennismaking is het tijd om aan de slag te gaan. Je gaat achter het stuur zitten. De rijinstructeur neemt alles met je door. Geen zorgen, je hoeft niet alles te onthouden. Je rijinstructeur begeleidt jou tijdens het rijden via zijn eigen pedalen. Een gevaarlijke verkeerssituatie zal je niet tegenkomen: de rijinstructeur anticipeert op tijd en stuurt wanneer nodig bij. Over het algemeen eindig je zelfs gedurende je proefles al op de snelweg. Dat is dan ook het doel van de proefles: een voorproefje van allerlei verkeerssituaties en het aanvoelen van de auto.

Vragen

Tijdens de proefles kan jouw rijinstructeur alle vragen beantwoorden. Schrijf ze evt. vooraf op, zodat je dit niet vergeet. Wil je gelijk je vragen stellen en staat het niet tussen de FAQ? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via centra@live.nl, het contactformulier of appen naar 0626598775.